Raamfolie
Hoe kom ik erachter of ik HR++ glas heb?
De eenvoudigste manier is om te kijken op de aluminium strip tussen de glaslagen voor een stempel van de fabrikant. Als er een gravure aanwezig is, bijvoorbeeld “thermo, plus, K-plus” of de getallen 1.1, 1.6, 1.8 of 2.0 enz., dan is het glas warmte-isolerend en mag zonwerende folie alleen aan de buitenkant worden aangebracht.
Een andere methode is om ‘s avonds als het donker is, een aansteker op ongeveer 10 cm afstand van het glas te houden. Als een van de vier vlammen een andere kleur heeft dan de andere drie vlammen, dan is het glas ook warmte-isolerend.
Wat is etched folie?
Etched folie, ook bekend als etsfolie of zandstraalfolie, is een decoratieve folie die de uitstraling van geëtst glas nabootst zonder de hoge kosten en permanente aard van echt geëtst glas. De folie wordt vaak gebruik voor privacy in kantoren, badkamers en op glazen deuren en ramen. Het kan ook decoratieve patronen of logo’s bevatten. De folie is niet permanent en kan meestal verwijderd worden zonder het glas te beschadigen.
Kan ik bij etched folie nog naar buiten kijken?
Nee etched folie is te vergelijken met melkglas. Naar binnen en naar buiten kijken is niet mogelijk. Er komt wel nog ligt doorheen waardoor het niet helemaal donker in de ruimte wordt.
Luchtbelletjes in de raamfolie
Luchtbelletjes worden veroorzaakt door opeenhoping van lucht en vocht. Kleine belletjes zullen door de warmte en de zon nog verdwijnen.
Welke afmetingen voor de raamfolie moet ik doorgeven?
Meet tussen de glaslatten zo precies mogelijk om zoveel mogelijk afwijking te voorkomen.
Waarom werkt het spiegelend effect bij zonwerende raamfolie 's avonds niet?
De spiegelende zijde bevindt zich aan de zijde waar zich het meeste licht bevindt. Overdag is dit aan de buitenzijde.
Echter wanneer het donker wordt en u de verlichting binnen aandoet, keert deze spiegel zich naar binnen. Naar buiten kijken is wel altijd mogelijk.
Welke soort raamfolie heb ik nodig?
Deze vraag is moeilijk te beantwoorden omdat het afhankelijk is van de situatie. We kunnen echter wel aangeven welke raamfolies het meest voorkomen.
- Etched folie/ zandstraalfolie. Deze folie zorgt voor meer privacy, maar laat nog wel licht door. Deze folie wordt vaak gebruikt voor badkamers, vergaderruimtes en voordeuren. Er is een mogelijkheid om hier motieven of teksten uit te snijden, zodat hier licht doorheen valt. Dit geeft een mooi effect. Zo zien we bij voordeuren vaak dat het huisnummer eruit wordt gesneden.
- Warmte werende folie / Nova 50. Uit onderzoek is gebleken dat deze folie meer dan 50% van de zoninstraling tegenhoudt. Het vermindert dus de warmtetoename, verhoogt de privacy doordat men overdag moeilijk naar binnen kan kijken (indien het binnen lichter is dan buiten werkt dit andersom), verlaagt de energiekosten, vermindert schittering en vertraagt verkleuring van het meubilair. De folie wordt binnen gemonteerd.
- Licht werende folie / Dark Grey. Deze folie wordt met name toegepast om hinder van zonlicht te voorkomen. Zo wordt deze folie vaak gebruikt voor scholen met digiborden en winkelpuien waar medewerkers achter de kassa hinder ondervinden van de zon. De folie wordt buiten gemonteerd.
- Veiligheidsfolie. Deze folie beschermt niet alleen tegen UV-licht, maar voldoet ook aan de HACCP-norm voor het beveiligen van glas in productieruimtes, zoals in de voedingsmiddelenbranche. De folie beperkt de kans op verkleuring van interieur of producten, houdt glasscherven bij elkaar bij breuk en is inbraakvertragend.
Interieurfolie
Voor welke oppervlakten is Interieurfolie bedoeld?
Interieurfolie is een geweldige oplossing om kasten, deuren, keukens, trappen, wanden, schuifdeuren, tafels of bureaus een nieuwe look te geven.
Hoeveel kost het plaatsen van Interieurfolie?
De prijs is afhankelijk van meerdere factoren; het aantal delen, het materiaal, de verwerking en eventuele voorbereidingen. Wij komen graag bij u langs op de situatie op te nemen en een vrijblijvende offerte op te maken.
Welke soorten Interieurfolies zijn er?
Op dit moment hebben we de keuze uit: uni-kleuren, houtlook, steenlook, abstract, metaal en leer. Kom gerust een keer bij ons langs om het assortiment te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.